אבגולמונו

ימים אחרונים של שמיים  בהירים, ליטוף אחרון של קרני השמש וזהו החורף כבר כאן. החורף כבר כאן ואיתו הגעגועים , אותה כמיהה מוזרה למשהו שלא קיים יותר,  לאנשים שלא איתנו למקומות, שירים שמזכירים לנו רגעים יפים וריחות של  מאכלים שמאחדים את כולם סביב שולחן אחד. צחקוקים, ויכוחים, רעש של מזלגות וסכינים והרבה אוכל . החורף הזה שמתגנב לאט לאט, הקור בערבים החזירו אותי לימים תמימים יותר, ילדות, סבא וסבתא, דלת נפתחת וזוג ידיים פתוחות לרווחה מכינות אותי לחיבוק שלא נגמר כל כך מהר. ואז הריצה למטבח, ריח של מרק באוויר עם ניחוח עדיין של לימון, מרק אבגולנמונו – ביצה ולימון הם  אלה שצובעים אותו בצבע לבנבן ומעניקים לו מראה קטיפתי.  הגעגועים ושינויי מזג האוויר הביאו אותי למטבח להכין אבגולמונו מרק טעים, מזין, פשוט להכנה והכי חשוב לא משמין וזה הולך ככה:

המצרכים:

עוף שלם חתוך לחלקים

1 בצל גדול חתוך לרבעים

2 גזרים גדולים

4 גבעולי סלרי עם עלים

1/4 כוס אורז לא מבושל

1 ביצה אחת

מיץ מחצי לימון (למי שאוהב את המרק יותר חמוץ ניתן להוסיף מיץ  מלימון שלם)

ההכנה:

בסיר גדול, מביאים לרתיחה מים עם שתי כפיות מלח. מכניסים את חלקי העוף לסיר. מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. בעזרת כף, מנקים את הקצף שעולה מתחתית הסיר.
שהמרק צלול, מנמיכים את האש לבינונית- קטנה ומוסיפים את הבצל, הגזר, והסלרי מנמיכים את האש לקטנה, מכסים חלקית ומבשלים כשעה וחצי. מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.

האבגולנמונו

בקערה טורפים את הביצה ומוסיפים לה את מיץ הלימון לוקחים מצקת אחת מן המרק המוכן ומוסיפים לבלילה.

כאן מגיע החלק המורכב (שהרי אם מוסיפים את הבלילה מהר מיד הביצה הופכת לחביתה במרק), מעבירים בעדינות כף מהבלילה אל המרק ומערבבים, מוסיפים לבלילה שתי כפות מהמרק ומערבבים. מעבירים למרק מצקת מן הבלילה. מעבירים מהמרק מצקת לבלילה.  בשלב זה אם הבלילה קרה ניתן להוסיפה למרק. מערבבים טוב ובתאבון.

עדי בבילה

שווה לקרוא

מאיור קולונאקי – MAYOR KOLONAKI

בר - מסעדה הממוקם ברובע קולונאקי היוקרתי ומעניק לבאים חוויה קולינרית תרבותית מיוחדת במינה עם מופעים של זמרים יווניים ושבירת צלחות | בכל שלישי