קורבייה – עוגיות לאנשים שאנחנו אוהבים. אלה עוגיות חמאה ושקדים בצורת סהר, תפוחים, לבנבנים מדושנים מאבקת סוכר ומסודרים יפה על מגש. אני זוכרת בילדותי, קורבייה אצל סבתא היה משהו מיוחד. משהו שלא מגישים כל יום. עוגיות של חג, כאלה שמונחים בעדינות על צלוחית קטנה מזכוכית וליד כוס מים. בביס הראשון, עננים של אבקת סוכר מתעופפים לכל עבר, ואז מגיע העונג הצרוף של חמאה ושקדים. מזל שהעוגיה גדולה מספיק כדי שלא תיגמר בביס אחד.
חגית מגיעה היום, וישר ידעתי שאני הולכת להכין לה קורבייה. חגית, חברת ילדות שחייה בעשור האחרון באתונה מגיעה אחת לשנה לביקור ואין מאושרת ממני. את הקורבייה מכינים ביוון בחג המולד. בלילה מניחים צלחת עם עוגיות מעל האח, עם כוס חלב ומספרים לילדים שכאשר איוס ואסיליס (סנטה קלאוס) יבוא בלילה להביא את המתנות לילדים, הוא יאכל מהקורבייה. היום לא חג המולד וחנוכה עדיין רחוק, אבל חגית כאן ואני רוצה להראות לה כמה התגעגעתי אליה, אז נכנסתי למטבח.
המצרכים:
5 כוסות קמח לבן
100 גרם שקדים טחונים
300 גרם חמאה
1 חלמון
100 גרם אבקת סוכר
כף אבקת אפיה
ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה . מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים את הקמח השקדים אבקת האפיה והחלמון ומערבלים עד שנוצר גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ובעזרת כוס קורצים ממנו סהרונים. מסדרים את העוגיות על גבי התבנית ואופים בין 15 ל 20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות במקצת ועדיין רכות למגע (הן מתקשות בטמפרטורת החדר). מוציאים מהתנור ומפזרים על העוגיות אבקת סוכר.
מצננים לגמרי ומאחסנים בכלי אטום.
עדי בבילה