אנשובי – מלך השולחן

דגים טריים הם מקור החלבונים העיקרי במטבח היווני

מאת: אלינור פרארה

אנשובי

מאז ומתמיד הדג נחשב למאכל עממי, בעוד שהבשר נחשב למאכל עבור העשירים. העפיאן האירופאי, או בשמו המוכר יותר – אנשובי, הוא אחד ממיני הדגים הבולטים במטבח היווני. מדובר בדג קטן, הנודד בלהקות ענק בעקבות מזונו. בשל ריכוזו הגבוה על פני הים בימי הקיץ והסתיו ניתן למצוא אותו בשפע בשווקים ובמסעדות.

גם מסעדת יאסו סלוניקי מציעה מנת אנשובי בריאה וטעימה: דג האנשובי הטרי עובר כבישה ביתית ומוגש על פרוסות של עגבנייה, בצל סגול ולימון. המנה מתובלת בעדינות עם שמיר. מנה זו מוגשת כמזט קליל וטעים ללילות חמימים.

יאסו סלוניקי – עולי ציון 4 שוק הפישפים, יפו. טלפון להזמנות: 03-6810803

 

שווה לקרוא

מסעדת קלואה ביום

מסעדת קלואה ביץ' – Kahlua Beach Restaurant

מסעדת קלואה ביץ' יושבת על המים באי כרתים ומשלבת בין בישול ים תיכוני למקומות אחרים בעולם בזכות הסושי המצוין שלהם. המקום מתאים לכל שעות היום ומגיש לא רק ארוחות לאורך כל היום אלא גם קוקטיילים והרבה מאד אווירה | כל יום