מתחם שוק האוכל הראשון באתונה יוצא לדרך

לראשונה באתונה – תכנית הקמת מתחם מזון וקולינריה קורמת עור וגידים בעלות כוללת של כ- 12 מיליון אירו

במסיבת עיתונאים חגיגית דווח כי מתחם קולינארי ראשון מסוגו יחל להיבנות בעוד כ- 10 חודשים במרכז העיר אתונה. בהיקף של כ- 11,000 מ"ר ובעלות כוללת של כ- 12 מיליון אירו שואפים המתכננים להחזיר לאתונה , הבירה היוונית, את תהילתה הגסטרונומית שעל בסיסה מושתתת התרבות היוונית כולה. מטרת התכנית היא להחזיר את התפקיד המרכזי שמילאו בבירה באמצעות הקמת מרכז קניות תרבותי וגסטרונומי מודרני שיהיה שם נרדף לאוכל איכותי יווני ואורח חיים בריא.

מעבר לקידום התרבותי, הקמת מתחם הקולינריה החדש יקדם גם את נתוני התעסוקה ביוון עם כ -500 משרות ישירות ו -5,000 משרות עקיפות. במרכז הגסטרונומי המודרני, בנוסף למסעדות וחנויות שייפתחו ע"י חברות יווניות ידועות כמו גם יצרנים יוונים קטנים, יתקיימו פעילויות חינוכיות-תרבותיות, כמו סדנאות וטעימות שמן זית ויין, ודיאלוגים פתוחים על אורח חיים בריא. הצפי המשוער לפתיחת המתחם בעוד כשנתיים.

שווה לקרוא

מלחמה על זכויות היוצרים: כריסטוס ניקולופולוס יוצא לקרב על שיריו

המלחין המוערך כריסטוס ניקולופולוס, שעומד מאחורי כמה מהקלאסיקות הגדולות במוזיקה היוונית, זועם על הפקת המחזמר "אני קיים - האגדה חיה", המוקדש לסטליוס קזנג'ידיס