"Grande Dame" – מסעדה שמשלבת את הקסם של אתונה הישנה עם קולינריה עכשווית

השף יאניס סולאקיס מגיש טעמים קלאסיים של אתונה בעיצוב חדשני – חוויה המשלבת קולינריה מסורתית עם רוח עדכנית

מסעדת "Grande Dame" החדשה מציעה חוויה ייחודית שמשלבת בין הקסם הקולינרי של אתונה הישנה לעיצוב מודרני ומעורר השראה. המקום ממוקם בבניין ניאו-קלאסי היסטורי ברחוב ניקיס, שנבנה ב-1817 ושומר על מאפייניו המקוריים – כמו רצפת האריחים היפהפייה בת יותר ממאה שנים, שמעניקה לחלל אווירה אותנטית ומיוחדת.

השף יאניס סולאקיס, שחקן מרכזי בסצנה הקולינרית, חזר לאחר הפסקה עם תפריט חדשני שמביא את מיטב הטעמים היווניים לצד נגיעות עדכניות. הקונספט של המסעדה מבוסס על כבוד למסורת עם מבט לעתיד – בדיוק כפי שהוא מכנה את העיר אתונה "Grande Dame" של אירופה. התפריט כולל מנות ייחודיות כמו סיגומאג'ירה מסורתית עם טוויסט מודרני, חטיפי דגים מעושנים עם השפעות ים-תיכוניות, ואנטרקוט עסיסי מבשר איכותי שמקורו במגדלים מקומיים בארטה.

השף סולאקיס, שמחובר עמוקות לישראל ולאורחיה, מביא כאן גם מנות שמתאימות לחיך הישראלי, מה שמוסיף לחוויה האישית והמיוחדת. לאורחים מישראל, מדובר בחוויה מקומית עם טעמים מוכרים ומרעננים, המשלבת מרכיבים מקומיים עם פרשנות חדשנית שמתכתבת עם מסורת עשירה.

העיצוב של המסעדה מוקפד וכולל קירות לבנים, עיטורי עץ, פינות צמחייה צבעוניות, וציורי אמנות מלאי חיים – המשלבים בין מסורת לעדכניות ומעשירים את האווירה. לצד המנות הייחודיות, "Grande Dame" מציעה גם תפריט יינות עשיר עם למעלה מ-150 תוויות יוקרתיות מאזור יוון ומחוצה לה. בנוסף, ישנו בר קוקטיילים יצירתי המציע משקאות ייחודיים בהשראת המטבח היווני הקלאסי, המשלבים טעמים מסורתיים עם קריצות מודרניות.

לסיכום, "Grande Dame" מביאה חוויה קולינרית שמכבדת את העבר ומסתכלת קדימה, תוך שילוב מושלם של טעמים, עיצוב ומוזיקה. לפרטים נוספים והזמנת מקומות לחצו כאן

שווה לקרוא

אתונה חוגגת ב-25 במרץ: איפה כן תמצאו אוכל, מוזיקה ואווירה יוונית אמיתית?

יום העצמאות היווני מגיע, ובזמן שרוב העסקים סגורים – ישנם מקומות רבים שפותחים את שעריהם עם אוכל מסורתי, אווירה יוונית שמחה והמון טעם של חג. זה בדיוק הזמן לחוות את יוון האמיתית – עם מוזיקה חיה, בקלאו, והרבה אוזו

לגלות עוד מהאתר לילות יוון

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא