יום העצמאות היווני מגיע, ובזמן שרוב העסקים סגורים – ישנם מקומות רבים שפותחים את שעריהם עם אוכל מסורתי, אווירה יוונית שמחה והמון טעם של חג. זה בדיוק הזמן לחוות את יוון האמיתית – עם מוזיקה חיה, בקלאו, והרבה אוזו
25 במרץ הוא אחד התאריכים החשובים בלוח השנה היווני – יום חג כפול: גם יום העצמאות של יוון וגם חג הבשורה (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου). לא פלא שביום הזה המדינה מתעטפת בכחול-לבן, הרחובות מתמלאים בדגלים, ובכל רחבי יוון מתקיימות תהלוכות, חגיגות – ובעיקר: חגיגות קולינריות.
למרות שמדובר ביום חג רשמי בו מרבית החנויות והעסקים סגורים, ברחבי אתונה דווקא תמצאו לא מעט מסעדות, טברנות ואוזריות שיישארו פתוחים במיוחד עבור החוגגים – המקומיים וגם התיירים. ולמה? כי המסורת של 25 במרץ היא בעיקר על הצלחת.
לפי המסורת היוונית, ביום הזה אוכלים בקלאו (דג בקלה) מטוגן עם רוטב שום (סקורדליה) – וזה נחשב ל"אישור חגיגי" בתוך ימי הצום שלפני הפסחא. לכן, כמעט כל מקום שיפתח – יגיש את המנה הזו, ולרוב גם ילווה אותה במוזיקה חיה, רקדנים בלבוש מסורתי ואווירה שקשה למצוא בשום זמן אחר.
בין המקומות שצפויים לפעול ביום הזה ניתן למצוא טברנות משפחתיות בשכונות כמו מונסטיראקי, פסירי, פלאקה וקיפסלי, אך גם מסעדות שף מודרניות שמגישות טייק מודרני למנות יווניות מסורתיות. חשוב לזכור: מדובר ביום מבוקש במיוחד, ולכן אם אתם מתכננים להגיע – כדאי מאוד להזמין מקום מראש.
המקומות מתמלאים מהר מאוד. מומלץ להתקשר, לבדוק זמינות מראש ולבצע הזמנה. צוותי המלצרים לרוב דוברי אנגלית בסיסית, ובאזורים התיירותיים גם עברית פה ושם.
המקומות שיפעלו ביום שלישי 25 במרץ:
פאמה פסירי – להזמנות לחצו כאן
הטברנה של ת'ומס – להזמנות לחצו כאן
אריסטוטל – להזמנות לחצו כאן
וירונוס פוליטיה – להזמות לחצו כאן
קוטילי – להזמנות לחצו כאן
אן מוסכטו – להזמנות לחצו כאן