אתונה חוגגת ב-25 במרץ: איפה כן תמצאו אוכל, מוזיקה ואווירה יוונית אמיתית?

יום העצמאות היווני מגיע, ובזמן שרוב העסקים סגורים – ישנם מקומות רבים שפותחים את שעריהם עם אוכל מסורתי, אווירה יוונית שמחה והמון טעם של חג. זה בדיוק הזמן לחוות את יוון האמיתית – עם מוזיקה חיה, בקלאו, והרבה אוזו

25 במרץ הוא אחד התאריכים החשובים בלוח השנה היווני – יום חג כפול: גם יום העצמאות של יוון וגם חג הבשורה (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου). לא פלא שביום הזה המדינה מתעטפת בכחול-לבן, הרחובות מתמלאים בדגלים, ובכל רחבי יוון מתקיימות תהלוכות, חגיגות – ובעיקר: חגיגות קולינריות.

למרות שמדובר ביום חג רשמי בו מרבית החנויות והעסקים סגורים, ברחבי אתונה דווקא תמצאו לא מעט מסעדות, טברנות ואוזריות שיישארו פתוחים במיוחד עבור החוגגים – המקומיים וגם התיירים. ולמה? כי המסורת של 25 במרץ היא בעיקר על הצלחת.

לפי המסורת היוונית, ביום הזה אוכלים בקלאו (דג בקלה) מטוגן עם רוטב שום (סקורדליה) – וזה נחשב ל"אישור חגיגי" בתוך ימי הצום שלפני הפסחא. לכן, כמעט כל מקום שיפתח – יגיש את המנה הזו, ולרוב גם ילווה אותה במוזיקה חיה, רקדנים בלבוש מסורתי ואווירה שקשה למצוא בשום זמן אחר.

אנשים בטברנת גרק בסלוניקי

בין המקומות שצפויים לפעול ביום הזה ניתן למצוא טברנות משפחתיות בשכונות כמו מונסטיראקי, פסירי, פלאקה וקיפסלי, אך גם מסעדות שף מודרניות שמגישות טייק מודרני למנות יווניות מסורתיות. חשוב לזכור: מדובר ביום מבוקש במיוחד, ולכן אם אתם מתכננים להגיע – כדאי מאוד להזמין מקום מראש.

מה שמחכה לכם ביום החג הזה באתונה הוא חוויה יוונית אותנטית מכל הלב. תוכלו ליהנות ממטעמים מסורתיים כמו בקלאו מטוגן, מנות ים טריות, סלטים רעננים וסקורדליה שמזכירה את הבישולים של סבתא יוונייה. לאורך כל שעות הצהריים תלווה אתכם מוזיקה חיה עם זמרים מקומיים ונגני בוזוקי שידאגו לאווירה חגיגית ושמחה במיוחד. הרחובות והטברנות מתמלאים בדגלים, פרחים, צחוק ואנשים טובים – מקומיים ואורחים כאחד – שחוגגים יחד בגאווה. לא מעט ישראלים בוחרים לבלות ביום הזה בטברנות של אתונה, כך שתמיד תמצאו שם גם פנים מוכרות מהבית, באווירה שמחברת בין תרבויות עם הרבה אהבה למוזיקה, לאוכל ולחיים הטובים.

המקומות מתמלאים מהר מאוד. מומלץ להתקשר, לבדוק זמינות מראש ולבצע הזמנה. צוותי המלצרים לרוב דוברי אנגלית בסיסית, ובאזורים התיירותיים גם עברית פה ושם.

המקומות שיפעלו ביום שלישי 25 במרץ:

פאמה פסירי – להזמנות לחצו כאן

הטברנה של ת'ומס – להזמנות לחצו כאן

אריסטוטל – להזמנות לחצו כאן

וירונוס פוליטיה – להזמות לחצו כאן 

קוטילי – להזמנות לחצו כאן

אן מוסכטו – להזמנות לחצו כאן

שווה לקרוא

יהודה סליאס בערב יווני סוחף ומרגש

המופע היווני האותנטי שכבש את הקהל חוזר לפתח תקווה! יהודה סליאס מביא לבמה את כל …

השאר תגובה

לגלות עוד מהאתר לילות יוון

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא