אימם ביילדי

אחד המתכונים הוותיקים והטעימים ביותר 

תארו לעצמכם עולם ללא טכנולוגיה, בלי טלפונים, מכוניות חשמל ומים זורמים, מוזר נכון? בעולם שבו אנחנו חיים קשה לדמיין את ההתנהלות חיי היום יום שלנו בלי כל הדברים המובנים מאליהם, אלה שמקלים עלנו, מקצרים תהליכים. מהמקום ממנו הגיעו המשפחות שלנו, החיים היו יותר פשוטים, בצורת, גשמים, בתים, רחובות, בתי כנסת, חגים, שבת- קהילה. בכל מקום שיש יהודים, יש חיי קהילה תוססים, יש מסורת, יש מנהגים, כל דור הוא עוד חוליה בשרשרת. היהדות ששרדה את תלאות הזמן, הוסיפה עוד ועוד מנהגים בהתאם למקום בו צמחה. אם אתם עוד חוליה בשרשרת הזו הרי שתוכלו למצוא את עצמכם בסיפורי העבר של משפחותיכם. אם אתן נשים יהיה לכן קצת יותר קשה, הסבתות שלכן היו נשים של בית , כביסות, בישולים וגידול ילדים. את קולן לא תמצאו בספרי ההיסטוריה, תצטרכו להתחיל לחפש רמזים במטבח.

 ברחבי הלבנט, בכל יום נתון, ארומה של אימאם ביילדי עולה, ריחו המטוגן של הבצל, השמן, השום והעגבניות. גרסאות רבות למתכון, יש שיאמרו כי הוא טורקי ויש שישבעו כי המתכון יווני. מה שבטוח הוא שהמתכונים האלה מועברים מאם לבת זה דורות. לכל משפחה את הסוד שלה לטעם ואת הדרך שלה להגשה מושלמת, אם אתם מגיעים ממשפחות כאלו , עליכם למצוא את ההיסטוריה שלכם בבלוטות הטעם שלכם.

למתכון תצטרכו

4 חצילים מאורכים

3/4 כוס שמן זית

בצל פרוס דק

3-4 שיני שום קלופים ופרוסים

5 עגבניות טריות קלופופת וקצוצות גס

כפית אורגנו

כפית סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

בעזרת סכין חדה יש לחתוך אותם לאורכם בצד אחד בלבד, יש לשים לב לא לחתוך עד הסוף.

במחבת, מטגנים את החצילים בעדינות בכ 4 כפות שמן זית. אם זה לא מספיק, אפשר להוסיף עוד קצת שמן למחבת. מוציאים ומסדרים אותם בתבנית

. מכניסים את שאר שמן הזית לסיר ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את עגבניות וחצי כוס מים. מוסיפים את האורגנו והסוכר ומבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה. בעזרת כף, ממלאים את החצילים עם תבשיל העגבניות בנדיבות.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ 40 דקות .

 

עדי בבילה

שווה לקרוא

ניקוס ורטיס בהופעה אחרונה לעונה

הזמר האהוב ניקוס ורטיס מופיע בערב חגיגי ואחרון לעונה ב-16 ביוני במועדון האיטון שבאתונה