קציצות פראסה

בין יהודי הבלקן מסתובב במשך דורות מתכון מסורתי ומיוחד לקציצות פראסה

מאת: אלינור פרארה

 הן מוגשות בעיקר בחגים והבסיס שלהן הוא כרישה (פראסה) המעורבבת עם גבינת קשקבל. הקציצה עטופה ציפוי פריך ומטוגן כך שמבחוץ היא פריכה, אך מבפנים היא רכה. כדי להדגיש את הטעם, מלווה את המנה שמנת עירית חמצמצה, פלפלים קלויים ופטרוזיליה.
ישנם שינויים קלים במתכון קציצות הפראסה בין הקהילות היהודיות בבלקן. מתכון אחר לקציצות פראסה כולל כרישה המעורבבת עם בשר בקר טחון, ביצה ופרורי לחם. היא מטוגנת ומוגשת עם חתיכת לימון.

כך או כך, מדובר במנה טעימה ומשביעה המחזירה אותנו הביתה, אל שולחן החג ושירי הלדינו.

שווה לקרוא

נאלו לייב – NALU

בר מסעדה "נאלו" שבאתונה מציגה ליין הופעות חיות עם יאניס דרוסיס | בכל שני

לגלות עוד מהאתר לילות יוון

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא