קציצות פראסה

בין יהודי הבלקן מסתובב במשך דורות מתכון מסורתי ומיוחד לקציצות פראסה

מאת: אלינור פרארה

 הן מוגשות בעיקר בחגים והבסיס שלהן הוא כרישה (פראסה) המעורבבת עם גבינת קשקבל. הקציצה עטופה ציפוי פריך ומטוגן כך שמבחוץ היא פריכה, אך מבפנים היא רכה. כדי להדגיש את הטעם, מלווה את המנה שמנת עירית חמצמצה, פלפלים קלויים ופטרוזיליה.
ישנם שינויים קלים במתכון קציצות הפראסה בין הקהילות היהודיות בבלקן. מתכון אחר לקציצות פראסה כולל כרישה המעורבבת עם בשר בקר טחון, ביצה ופרורי לחם. היא מטוגנת ומוגשת עם חתיכת לימון.

כך או כך, מדובר במנה טעימה ומשביעה המחזירה אותנו הביתה, אל שולחן החג ושירי הלדינו.

שווה לקרוא

פאמה פסירי לייב – PAME PSIRI LIVE

טברנת PAME PSIRI במרכז אתונה מציעה חוויה יוונית אותנטית עם מוזיקה חיה, מנות קלאסיות ועיצוב שמשלב בין אותנטיות למודרניות חמימה, כולל המסורת הפופולרית של שבירת צלחות | חמישי, שישי ושבת בצהריים