איקרה

הוא מוכר בכל הבלקן, כולל רומניה והונגריה. בארץ הוא מוכר בשמו הרומני – איקרה, אבל ביוון הוא ידוע בשם טארמה או טארמוסלטה

מאת: אלינור פרארה

איקרה

זהו בעצם סלט העשוי ברובו מביצי דגים בתוספת לחם (החלק הלבן שלו), בצל, שמן זית ומיץ לימון ששובר את המליחות של ביצי הדגים. כל הרכיבים נטחנים יחדיו ידנית עד לקבלת ממרח חלק. הצבע של האיקרה משתנה בהתאם לסוג ביצי הדגים: ורוד או לבן. הסלט מוגש כמנת פתיחה (מאזט) עם זיתים שחורים ולימון, וכשהוא נמרח על פרוסת לחם לבן – הוא פשוט  מעדן.

יאסו סלוניקי – עולי ציון 4 שוק הפישפים, יפו.

שווה לקרוא

מסעדת קלואה ביום

מסעדת קלואה ביץ' – Kahlua Beach Restaurant

מסעדת קלואה ביץ' יושבת על המים באי כרתים ומשלבת בין בישול ים תיכוני למקומות אחרים בעולם בזכות הסושי המצוין שלהם. המקום מתאים לכל שעות היום ומגיש לא רק ארוחות לאורך כל היום אלא גם קוקטיילים והרבה מאד אווירה | כל יום