סלט תרד עם תותים

החורף הגיע, ועמו הגיעה עונת התותים. אני מאוד אוהבת תותים, ורגילה לאכול אותם עם סוכר, קצפת או כמרכיב בעוגה. לכן הופתעתי מאוד כאשר מאיר קלדרון, מהבעלים של מסעדת יאסו סלוניקי, הציע לי לכתוב על המנה שלהם – סלט תרד עם תותים 

מאת: אלינור פרארה

תרד ותותים

"תרד עם תותים? השילוב הזה מוזר. זה משתלב היטב?" שאלתי את מאיר.

"משתלב מצוין. אני תמיד מעודד אנשים לנסות ולחוות את שילוב הטעמים הלא רגיל הזה והלקוחות שלי תמיד מופתעים לטובה." עונה לי מאיר. "תזכרי שפעם אנשים חשבו שאבטיח ובולגרית זה שילוב מוזר, או כבד אווז עם ריבת בצל. יש שילובים שבהתחלה נראים מוזרים, אבל הם בסופו של דבר שילובים מנצחים"

מאיר פירט בפניי כיצד מכינים את המנה במסעדה שלו:

קורעים עלי תרד טריים ושטופים ומוסיפים להם עלי רוקט וחופן תותים טריים חתוכים לרבעים. מערבבים את הכל עם שמן זית, לימון ומלח גס. את כל התערובת הזו מרוקנים לצלחת, מגרדים מלמעלה גבינת קשקבל ומוסיפים מעט חומץ בלסמי.

הסלט הוא מרענן וקליל, ומומלץ לשלבו עם יוגורט ולימונדה.

בתאבון!

יאסו סלוניקי – עולי ציון 4 שוק הפישפים, יפו. טלפון להזמנות: 03-6810803

שווה לקרוא

קלואה אתונה – Kalua Athens

בר-קפה באווירה אורבנית ושיקית הנמצא על גג מלון NYX הצופה לאקרופוליס | ימי ראשון עד שבת