בחוץ חום אימים. השמש קופחת על הראש וכל מה שדרוש כדי להתקרר הוא משקה או מאכל קל וקריר. הצזיקי עושה את העבודה. מדובר במאכל פשוט וקל להכנה ולעיכול. שני המרכיבים העיקריים שלו הם יוגורט ומלפפונים. להם מוסיפים שמן זית, שום, מלח ועשבי תיבול כמו ארגנו או שמיר. את הצזיקי מומלץ לאכול על פרוסת לחם הבית ובליווי אוזו. מנה מרעננת וקלילה לימים חמים או כמזט לפני ארוחה.
תגיותמאכל יווני מאכלים יווניים מסעדה יוונית צזיקי לילות יוון טברנה טברנה יוונית כחול יוון יאסו יאסו סלוניקי יאסו ת"א יאסו תל-אביב יוון יווני יוונים יוונית יווניים
שווה לקרוא
ברברו – BARBARO
מסעדת Barbaro באתונה מציעה חוויה קולינרית עם דגש על מטבח ים-תיכוני, תוך שימוש במרכיבים מקומיים ואיכותיים. המנות משלבות טעמים מסורתיים עם נגיעות מודרניות, והתפריט כולל מגוון רחב של מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים ייחודיים