ייבוא מקורי – מוצרים יווניים אותנטיים בניקוס גאליס

Suflaki035

כתבת "לילות יוון" אלינור פרארה ביקרה לפני מספר ימים במסעדת ניקוס גאליס והביאה יחד איתה את הטעמים והריחות בכתבה מיוחדת ואישית

מאת: אלינור פרארה

הטעמים שאנחנו מכירים מהבית הם, לרוב, הטעמים שאנחנו הכי אוהבים. אני גדלתי בבית דובר יוונית ולכן גבינת פטה, שמן זית וירקות טריים ומשובחים תמיד היו המאכלים החביבים עליי. מביקוריי המרובים ביוון הדבר הזכור לי ביותר הוא הטעמים העשירים והייחודיים מהמטבח היווני, טעמים של א הצלחתי לשחזר בהגיעי חזרה הביתה, לישראל. לא הצלחתי למצוא סופרמרקט, מעדנייה או מסעדה אשר שיחזרו את אותה מליחות מיוחדת של גבינת הפטה, את אותה הפיתה בה עוטפים את הגירוס, את אותו טעם עשיר של שמן הזית שאפשר למצוא בכל פינה ביוון.

עד שהגעתי לניקוס גאליס. הסוד של ניקוס גאליס הוא שהוא אינו מנסה למצוא תחליפים ישראליים לחומרים המרכיבים את המנות שבמסעדה, אלא מייבא את אותם המוצרים מיוון עצמה. אלי פינסלר, השף של ניקוס גאליס, נסע עם הבעלים של המסעדה עד קפריסין ויוון כדי למצוא ספקים כמו מסעדות וייצרני מזון, אשר מייצרים מזון טעים ואיכותי איתו יוכלו לעבוד במסעדתם בישראל. לאחר שמצאו מקורות ייבוא – החלו לייבא את המוצרים היוונים-האותנטיים למסעדתם בארץ.

NIKOS GALISכאשר הגעתי לניקוס גאליס והתיישבתי מעל צלחת סלט יווני חתוך גס, הרחתי את הארומה של שמן הזית ומייד הבנתי שכאן יש משהו שונה, משהו מיוחד, משהו שהוא באמת יווני. טעמה של גבינת הפטה אישר את התחושה שלי, שכן סוף סוף מצאתי מקום המגיש גבינת פטה אמיתית. כאשר הגירוס והסופלקי הגיעו לשולחן כבר הייתי בטוחה: הפיתה שעטפה את המנות היא פיתה יוונית מקורית, וטעמה הוא בדיוק כמו הטעם של הפיתה שמוכרים ביוון! תוסיפו לכל הטעמים העשירים האלו ניחוחות של בשר צלוי, מוזיקה יוונית ברקע ומבט הפונה לים – והחוויה שנוצרת היא חוויה יוונית מכל בחינה.

שווה לקרוא

פגי זינה

מצו – Mezzo

פגי זינה ואנסטסיוס ראמוס הולכים לרגש ולהרקיד את כולם החורף במועדון מצו! | כל רביעי ושבת