כתבת "לילות יוון" אלינור פרארה ביקרה לפני מספר ימים במסעדת ניקוס גאליס והביאה יחד איתה את הטעמים והריחות בכתבה מיוחדת ואישית
מאת: אלינור פרארה
הטעמים שאנחנו מכירים מהבית הם, לרוב, הטעמים שאנחנו הכי אוהבים. אני גדלתי בבית דובר יוונית ולכן גבינת פטה, שמן זית וירקות טריים ומשובחים תמיד היו המאכלים החביבים עליי. מביקוריי המרובים ביוון הדבר הזכור לי ביותר הוא הטעמים העשירים והייחודיים מהמטבח היווני, טעמים של א הצלחתי לשחזר בהגיעי חזרה הביתה, לישראל. לא הצלחתי למצוא סופרמרקט, מעדנייה או מסעדה אשר שיחזרו את אותה מליחות מיוחדת של גבינת הפטה, את אותה הפיתה בה עוטפים את הגירוס, את אותו טעם עשיר של שמן הזית שאפשר למצוא בכל פינה ביוון.
עד שהגעתי לניקוס גאליס. הסוד של ניקוס גאליס הוא שהוא אינו מנסה למצוא תחליפים ישראליים לחומרים המרכיבים את המנות שבמסעדה, אלא מייבא את אותם המוצרים מיוון עצמה. אלי פינסלר, השף של ניקוס גאליס, נסע עם הבעלים של המסעדה עד קפריסין ויוון כדי למצוא ספקים כמו מסעדות וייצרני מזון, אשר מייצרים מזון טעים ואיכותי איתו יוכלו לעבוד במסעדתם בישראל. לאחר שמצאו מקורות ייבוא – החלו לייבא את המוצרים היוונים-האותנטיים למסעדתם בארץ.