הזמרת היוונייה, ריטה אנטונופולו, נחשבת לקול החדש והצעירשל המוזיקה היוונית, ולאחר ששיתפה פעולה עם מיטב המוזיקאים ביוון וזכתה לתשבחות בכל העולם על הצלחת אלבום הבכורה, מגיעה סוף כל סוף לישראל לשתי הופעות במסגרת פסטיבל אישה.
לקראת פסטיבל אישה, שיפתח בסוף פברואר בתיאטרון חולון, צפויה להגיע לארץ אחת הזמרות המסקרנות, המבטיחות והמרגשות ביותר במוזיקה היוונית העכשווית. הזמרת ריטה אנטונופולו שנודעה בזכות שילוב מוזיקה יוונית עממית עם השפעות מאסיה, אפריקה, בלקן, מזרח תיכון, בלוז וג'אז, אשר הופיעה בשיתוף עם מיטב המוזיקאים היוונים והתפרסמה בזכות נגינתה ב-Lafta חשמלית (שבנתה בעצמה). כעת לאחר סיבוב הופעות עולמי שגרף תשבחות על השקת אלבום הבכורה "הגן של רילה" – המשלב השפעות ג'אז ובלוז- היא נוחתת בישראל לשתי הופעות בלבד.
המוזיקאיות תמוז ניסים הישראלית ומרתה מברואידי היווניה, שנפגשו באי פארוס ביוון משלבות בין מוזיקה יוונית בלקנית מסורתית לג'אז ומוזיקה עברית, עם עיבודים חדשים לשירי עם בעברית וביוונית לצד קומפוזיציות מקוריות במיוחד למופע. תמוז ניסים ומרתה מברואידי – שישי, 1 במרץ, 22:00. מופע מוסיקלי ריטה אנטונופולו ימים רביעי וחמישי 27-28 בפברואר , 21:00