חציל בטחינה

למרות שמקורותיו בהודו וסרי לנקה, החציל חדר למטבח הבלקני וכבש אותו

מאת: אלינור פרארה

חצילים

כולנו מכירים את המוסקה (תבשיל בשר טחון וחצילים בציפוי רוטב בשמל) ואת סלט החצילים, ואלו רק חלק מהמתכונים בהם מככב החציל. במנה שלפנינו, המוגשת במסעדת יאסו סלוניקי,  החציל מוגש חם לאחר קלייה על האש. הוא קלוף ומתובל במלח, פלפל, שמן זית ופטרוזליה. החציל מוגש על מצע של טחינה ביתית מרעננת. השילוב של החציל החם והטחינה הקרירה בטעם הנפלא והמוכר יוצרים שילוב מנצח של חום וקור, מלוח ופיקנטי.

יאסו סלוניקי – עולי ציון 4 שוק הפישפים, יפו. טלפון להזמנות: 03-6810803

שווה לקרוא

ברברו – BARBARO

מסעדת Barbaro באתונה מציעה חוויה קולינרית עם דגש על מטבח ים-תיכוני, תוך שימוש במרכיבים מקומיים ואיכותיים. המנות משלבות טעמים מסורתיים עם נגיעות מודרניות, והתפריט כולל מגוון רחב של מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים ייחודיים


Notice: unserialize(): Error at offset 336 of 586 bytes in /home/server/domains/leylotyavan.co.il/public_html/wp-content/plugins/wp-floating-menu/inc/frontend/front-end.php on line 59

לגלות עוד מהאתר לילות יוון

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא