פטריית הפורטבלו

222תיירת במטבח הים תיכוני

מאת: אלינור פרארה

לאחרונה הזדמן לי לשבת ולקרוא מספר כתבות בנושא אוכל שעלו באתר. מתוך הכתבות שנקראו הגעתי למסקנה אחת עיקרית: המטבח היווני הוא מטבח מאוד פשוט. בלי מניירות, בלי פוזות, בלי הצגות: What you see is what you get נטורל. אך דווקא בגלל פשטותו של המטבח היווני – קל לקבל לתוכו ולהכיל בו גם מאכלים שאינם קשורים דווקא למרכיבים "יוונים". קחו לדוגמא את פטריית הפורטבלו: פטריית הפורטבלו איננה רכיב "מסורתי" במטבח היווני אך במסעדת יאסו סלוניקי השכילו לקחת אותה ולהשתמש בה כאילו היתה יווניה לכל דבר על ידי שימוש בחומרי גלם ים תיכוניים ויוונים. מנת פטריות הפורטבלו עשויה בגריל, מוגשת במרינדת חומץ בלסמי, שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ועשבי תיבול. מעל כל היופי הזה מגורדת לה גבינת פטה משובחת, מפוזרת פטרוזילה טרייה ולסיום-זילוף של חומץ בלסמי מצומצם. המנה יפה וערבה לחיך ולעין, תערובת יוונית-לא יוונית מעניינת ומסקרנת.

יאסו סלוניקי – עולי ציון 4 שוק הפישפים, יפו. טלפון להזמנות: 03-6810803

שווה לקרוא

ברברו – BARBARO

מסעדת Barbaro באתונה מציעה חוויה קולינרית עם דגש על מטבח ים-תיכוני, תוך שימוש במרכיבים מקומיים ואיכותיים. המנות משלבות טעמים מסורתיים עם נגיעות מודרניות, והתפריט כולל מגוון רחב של מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים ייחודיים


Notice: unserialize(): Error at offset 336 of 586 bytes in /home/server/domains/leylotyavan.co.il/public_html/wp-content/plugins/wp-floating-menu/inc/frontend/front-end.php on line 59

לגלות עוד מהאתר לילות יוון

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא