מאת: אלינור פרארה
לאחרונה הזדמן לי לשבת ולקרוא מספר כתבות בנושא אוכל שעלו באתר. מתוך הכתבות שנקראו הגעתי למסקנה אחת עיקרית: המטבח היווני הוא מטבח מאוד פשוט. בלי מניירות, בלי פוזות, בלי הצגות: What you see is what you get נטורל. אך דווקא בגלל פשטותו של המטבח היווני – קל לקבל לתוכו ולהכיל בו גם מאכלים שאינם קשורים דווקא למרכיבים "יוונים". קחו לדוגמא את פטריית הפורטבלו: פטריית הפורטבלו איננה רכיב "מסורתי" במטבח היווני אך במסעדת יאסו סלוניקי השכילו לקחת אותה ולהשתמש בה כאילו היתה יווניה לכל דבר על ידי שימוש בחומרי גלם ים תיכוניים ויוונים. מנת פטריות הפורטבלו עשויה בגריל, מוגשת במרינדת חומץ בלסמי, שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ועשבי תיבול. מעל כל היופי הזה מגורדת לה גבינת פטה משובחת, מפוזרת פטרוזילה טרייה ולסיום-זילוף של חומץ בלסמי מצומצם. המנה יפה וערבה לחיך ולעין, תערובת יוונית-לא יוונית מעניינת ומסקרנת.
יאסו סלוניקי – עולי ציון 4 שוק הפישפים, יפו. טלפון להזמנות: 03-6810803