קיימים אינספור מתכונים להכנת שרימפס, אבל הדרך בה מכינים אותם במסעדת יאסו סלוניקי היא אחת הדרכים הטעימות ביותר
מאת: אלינור פרארה
בזיכרון ילדות רחוק ומטושטש אני רואה את סבא שלי אוחז בידי הקטנה ומושיב אותי על כיסא עץ בטברנה הממוקמת מול הים. המלצרים מיד מגיעים אל השולחן שלנו וסבא שלי מזמין כמה מנות. תוך כמה דקות המנות מוגשות ואחת מהן מושכת את תשומת ליבי במיוחד. המראה בהתחלה מעט מרתיע, כי היצורים הקטנים המונחים על הצלחת נועצים בי מבט. "תטעמי את זה, זה טעים" אומר לי סבא ומיד אוחז בזנב היצור ומכניס אותו לפה. כשאני רואה שלא קורה לו כלום אני מחליטה לנסות גם כן. אני תופסת את היצור בקצה הזנב, עוצמת עיניים וטועמת. הטעם מתפשט בחך ותוך שניות אני כבר שבויה. "קוראים לזה שרימפס. זה סרטן קטן" אומר לי סבא, ומאז הפך השרימפס לאחד המאכלים האהובים עליי ביותר.
השרימפס (הידוע גם בשמו-חסילון) הוא סרטן קטן, עשיר בסידן, חלבון ושומן. הוא משמש כרכיב בסגנונות בישול רבים, כמו במטבח הספרדי, הדרום אמריקאי, האסייתי והאירופאי. גם ביוון השרימפס הוא מאכל מוכר וידוע.
קיימים אינספור מתכונים להכנת שרימפס, אבל הדרך בה מכינים אותם במסעדת יאסו סלוניקי היא אחת הדרכים הטעימות ביותר. בשכבה הראשונה, על הצלחת, פרוסות עגבניות וטבעות בצל טרי מתובלים בשמן זית ומלח גס, פלפל גרוס ולימון טרי. מעל השכבה הראשונה מזליפים יוגורט ועל היוגורט- גולת הכותרת: שרימפס בקמח מתובל, מטוגן בשמן עמוק. המנה מקושטת בפטרוזיליה המוסיפה עוד צבע וחגיגה לעיניים. מנה פשוטה וטעימה להפליא.
יאסו סלוניקי – עולי ציון 4 שוק הפישפים, יפו. טלפון להזמנות: 03-6810803