עלי גפן ממולאים – אחד ממאכלי הילדות שנצרב בבלוטות הטעם הם עלי גפן ממולאים באורז, או בשמם היווני – דולמדקיה
מאת: אלינור פרארה
מדובר במנת דגל בתרבות היוונית. המלית מורכבת מאורז, שמיר, נענע ושמן זית ומבשלים אותה מעט לפני שמשתמשים בה למילוי עלי הגפן. את עלי הגפן יש לרכך בהשריה במים רותחים לפני ההכנה וכן לקטום להם את הגבעול. לאחר מכן יש לפרוס עליהם את המלית שהוכנה מראש. מקפלים ועוטפים את המלית בזהירות ומניחים את עלי הגפן בצפיפות בסיר נמוך ושטוח. מוסיפים לסיר מים, שמן זית ומלח ומבשלים עד שהאורז מוכן והעלים רכים. וכמה דק' לפני שמורידים מהאש מוסיפים גם לימון. מגישים עם יוגורט קר וחמצמץ.
יאסו סלוניקי – עולי ציון 4 שוק הפישפים, יפו.