עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים – אחד ממאכלי הילדות שנצרב בבלוטות הטעם הם עלי גפן ממולאים באורז, או בשמם היווני – דולמדקיה 

מאת: אלינור פרארה

מדובר במנת דגל בתרבות היוונית. המלית מורכבת מאורז, שמיר, נענע ושמן זית ומבשלים אותה מעט לפני שמשתמשים בה למילוי עלי הגפן. את עלי הגפן יש לרכך בהשריה במים רותחים לפני ההכנה וכן לקטום להם את הגבעול. לאחר מכן יש לפרוס עליהם את המלית שהוכנה מראש. מקפלים ועוטפים את המלית בזהירות ומניחים את עלי הגפן בצפיפות בסיר נמוך ושטוח. מוסיפים לסיר מים, שמן זית ומלח ומבשלים עד שהאורז מוכן והעלים רכים. וכמה דק' לפני שמורידים מהאש מוסיפים גם לימון. מגישים עם יוגורט קר וחמצמץ.

יאסו סלוניקי – עולי ציון 4 שוק הפישפים, יפו.

שווה לקרוא

אגיונרי פנורמו לייב – AGIONERI PANORMOU LIVE

כשכל מקומות הבילוי באתונה ייסגרו לרגל חג הפסחא – אגיונרי פנורמו יפתח את שעריו במיוחד עבור הקהל הישראלי! בסופ"ש של חג הפסח, המקום הפופולרי שבשכונת פנורמו יפעיל תכנית מיוחדת עם הופעות חיות, אוכל יווני מסורתי ואווירה שאסור לפספס | חמישי 17.04 ערב ושישי 18.04 צהריים


Notice: unserialize(): Error at offset 336 of 586 bytes in /home/server/domains/leylotyavan.co.il/public_html/wp-content/plugins/wp-floating-menu/inc/frontend/front-end.php on line 59

לגלות עוד מהאתר לילות יוון

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא